Prasad 1 - Starter

PRASAD 1 - STARTER je potpuno hranivo za ishranu prasadi na sisi i posle zalučenja do 15 kg telesne mase, koja sadrži vitamine, mikro i makro mineralne materije, proteinska i energetska hraniva. Sva hraniva koja služe za proizvodnju starter smeše su vrlo kvalitetna i lako svarljiva.

Određena hraniva su termički obrađena radi većeg stepena iskoristivosti kao i zdravstvene zaštite prasadi od nepoželjne mikroflore.  Starter smeša sadrži  20% sirovih proteina sa energetskim udelom od 4-5% masti.  Ovom smešom, prasad se prihranjuje na sisi počev od 7 dana po prašenju i posle zalučenja do 15 kg telesne mase. PRASAD 1 -  STARTER služi za ishranu prasadi na sisi i posle zalučenja do 15 kg telesne mase. Starter smeše  se mogu naći u granuliranom ili brašnastom obliku, sa ili bez probiotika.

Sve starter smeše sadrže određene organske kiseline koje imaju zadatak da stvaraju kiselu sredinu u želucu radi lakšeg varenja konzumirane hrane uz sprečavanje razvoja bakterija prvenstveno Escherichia coli, koja uzrokuje proliv, edem i uginuće prasadi