Vesti

Gerontološki klubovi spremno dočekuju najstarije sugrađane

Gerontološki klubovi, svih deset u gradu i progradskim naseljima, koji rade u okviru Gerontološkog cetra, ponovo će otvoriti vrata svojim korisnicima. Na radost više hiljada naših vremešnih sugrađana ponovo će biti dostupne brojne usluge, ali će na proslave rođendana i temtske žurke, po kojima su gerontološki klubovi nadaleko poznati, još uvek morati da sačekaju.

Ukidanjem vanrednog stanja stvoreni su uslovi da naši korisnici slobodno izlaze, što je bio osnoni uslov za otvaranje gerontoloških klubova. Zahvaljujući gradu i Veterinarskom zavodu Subotica vršimo dezinfekciju svih prostorija klubova a i po njihovom otvaranju poštovaćemo sve preporuke struke – smanjićemo broj stolica, napravićemo distancu kod pružanja usluga, radnici će koristiti svu propisanu zaštitu – najavljuje Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra u Subotici. – Našim korisnicima ponovo će biti dostupne usluge manikira, pedikira, frizera, pranje i peglanje veša, psihološko savetovalište, ručak i mnoge druge koje imamo. Za sada neće biti masovnih okupljanja i proslave rođendana, a koliko će ljudi biti u klubu zavisiće od veličine prostorija.

Da bi se sve prostorije dezinfikovale i bile spremne da vremešni Subotičani u njima provode vreme bez bojazni za zdravlje i mogućnost zaraze, Verinarski zavod iz Subotice donirao je 100 litara sredstva za dezinfekciju i oko 80 hiljada dinara.

Veterinarskom zavodu Subotica je veliko zadovoljstvo što može da pomogne u realizaciji rada Gerontološkog centra i klubova i tako pokaže društvenu odgovornost, koju smo pokazivali tokom pandemije – ističe Vladan Zubac, menadžer Veterinarskog zavoda Subotica. – Pored vršenja usluge dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije ustanova i javnih površina, učestvovali smo i novčano donacijom na račun koji je otvorio gradski Krizni štab. Suština borbe protiv korona virusa u narednom periodu je lična zaštita i dezinfekcija prostorija i bićemo na usluzi Gerontološkom centru.