Bioloska proizvodnja

Struktura

LABIANA je specijalizovana za razvoj i proizvodnju sopstvenih proizvoda i uslužnu proizvodnju iz oblasti humane medicine i zdravlja životinja. Sedište kompanije Labiana Pharmaceuticals nalazi se u mestu Corbera de Llobregat (Barselona). Specijalizovana je za humanu medicinu, a njen proizvodni pogon ima EU-GMP odobrenje. Labiana Life Sciences uključuje tri proizvodna pogona EU-GMP: jedan koji se nalazi u Terrasi (Barselona), gde je i glavno sedište kompanije i dva u Srbiji, u gradovima Subotici i Srpskoj Crnji, koji su pod kompanijom Veterinarski zavod Subotica, koja je 100% u vlasništvu Labiana od 2019. godine. Labiana Life Sciences takođe ima ogranak u Turskoj, Zoleant Pharmaceuticals od 2019. godine sa 51% udela i ogrankom u Veracruzu, Labiana de Mexico.

Labiana Pharmaceuticals

Kompanija specijalizovana za proizvodnju za treća lica i razvoj proizvoda za ljudsko zdravlje, gde je Fosfomicina Labiana Pharma (Fosfomicin trometamol) trenutno njen vodeći proizvod. Proizvodni pogon nalazi se u Corbera de Llobregat (Barselona), 25 km od Barselone i 30 km od aerodroma u Barseloni.

Karakteristike:

 • Evropski GMP sertifikat
 • 8000m² industrijskog prostora
 • Prostor za sterilnu proizvodnju
 • Prostor za proizvodnju čvrste materije
 • Magacinski prostor sa 1156 lokacija
Labiana Life Sciences

Specijalizovana za razvoj i komercijalizaciju više od 50 sopstvene proizvoda za zdravlje životinja i za proizvodnju po ugovoru za nezavisne kompanije. Sedište grupe nalazi se u Madridu i Terrasi (Barselona), a odatle se obavljaju operacije na preko 40 izvoznih tržišta regije AEMEA (Afrika-Evropa-Bliski Istok-Azija). Labiana Life Sciences poseduje dve kompanije specijalizovane za biološke i farmakološke proizvode za veterinarsku industriju: Veterinarski zavod Subotica u Srbiji i Zoleant Pharmaceuticals International u Turskoj. Zajedno sa njima, globalni portfolio proizvoda dostiže skoro 200 proizvoda dostupnih za međunarodna tržišta.

Labiana structure
Labiana structure

U svojim proizvodnim postrojenjima u Terrassa (Barselona) LABIANA ima tri proizvodna pogona (sterilne tečnosti, nesterilne tečnosti i nesterilne čvrste materije). Takođe ima tri linije za pakovanje staklenih bočica, plastičnih bočica, (HDPE, LDPE, PP) sklopive bočice (HDPE i LDPE) i ampula. Sterilno područje je ovlašćeno za proizvodnju rastvora i suspenzija aseptičnim punjenjem i terminalnom sterilizacijom.

Na području proizvodnje nesterilnih tečnosti, GROUP ima reaktore za proizvodnju proizvoda veličine do 5000 L. Takođe ima tri linije za pakovanje, koje rade i sa plastičnim i sa staklenim formatima, od 5 ml do 25 L. Konačno, u delu gde se proizvode čvrste materije nalazi se mešač čvrstih materija kapaciteta 1.000 litara za mešanje serija do 500 kg. Ove smeše se mogu pakovati u kesice od 5 g do 1 kg ili vreće od 25 kg.

Svi pogoni LABIANA-e, uključujući razvojne laboratorije, laboratorije za analizu i klimatske komore, na raspolaganju su kupcima za izvođenje studija stabilnosti pod različitim uslovima:

Klimatske komore Dimenzije (komora) Kapacitet tacni
25ºC 60 % RH 63 m² 174 m²
30ºC 65 % RH 8 m² 22 m²
30ºC 75 % RH 29 m² 84 m²
40ºC 75 % RH 8 m² 22 m²

Karakteristike

 • Evropski GMP sertifikat
 • 9000 m² of industrijskog prostora
 • Prostor za sterilnu proizvodnju
 • Prostor za proizvodnju tečnosti i čvrstih materija
 • Klimatske komore
 • Magacin sa 4300 lokacija
Veterinarski zavod Subotica

Veterinarski zavod Subotica osnovan je 1921. godine, kao deo bivše Jugoslovenske Patria Grupe. Godine 2019. Labiana je postala 100% vlasnik Veterinarskog zavoda Subotica i danas se fokusira na razvoj proizvoda i proizvodnju:

 • Bioloških prozyvoda (virusne bakterijske i autogene vakcine)
 • Hemofarmaceutskih proizvoda (sterilni rastvori aseptično napunjeni i terminalno sterilisani, nesterilne tečnosti i čvrste supstance)
 • Dermokozmetičkih proizvoda
 • Dodaci ishrani
 • Biocidi (dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija - DDD)
Labiana structure

Veterinarski zavod Subotica ima EU-GMP dozvolu za proizvodnju, takođe proizvodnja je u skladu sa ISO standardima i HACCP sertifikatom. Veterinarski zavod Subotica je danas referentna kompanija na Balkanu i u istočnoj Evropi koja izvozi na nekoliko tržišta unutar i izvan Evropske unije. Nedavno je takođe dobila dozvole za pristup ruskom tržištu. Veterinarski zavod Subotica ima oko 70 zaposlenih i poseduje dve fabrike, jednu u Subotici, površine 90.000 m2, i jednu u Srpskoj Crnji, površine 10.000 m2.

Zoleant
Labiana structure

Zoleant Pharmaceuticals International je osnovan 2016. godine za razvoj, globalni marketing i prodaju lekova alternativne marke koji su na tržištu dugi niz godina. Ova posvećenost obezbedila je pristup pristupačnim, visokokvalitetnim lekovima za sve.

Posvećenost i znanje profesionalaca ne samo da su Zoleant Pharmaceuticals omogućili da proizvodi generičke lekove, već i inovativno nove aditive za hranu. Praktičnim pristupom, kompanija se usredsređuje na potrebe različitih tržišta i teritorija u razvoju kao i proširenju asortimana proizvoda. Zoleant Pharmaceuticals postavila je strateške ciljeve sa jasno definisanim pokazateljima:

 • Inovacija: da bismo mogli da razvijemo i lansiramo kontiunalan tok novih inovativnih i ekonomičnih lekova za naše kupce.
 • Komunikacija: posvećenost bliskoj saradnji sa našim globalnim partnerima i predstavnicima kako bismo razumeli potrebe kupaca na tim područjima, radi osiguranja satisfakcije proizvodima i svesti o brendu Zoleant.
 • Održivost: kontinuirani razvoj radi postizanja korporativnih, ekoloških i operativnih poboljšanja radi održivosti sa fokusom na zaštitu na radu.
 • Rast: da bi se Zoleant razvio i preuzeo rizike kojima se može upravljati kompanija mora rasti brže od našeg tržišta operacija.
Labiana de México

Labiana de Mexico je ogranak kompanije Labiana Life Sciences, specijalizovana za registraciju, marketing i distribuciju veterinarskih proizvoda u Latinskoj Americi. Kancelarija i centralna skladišta se nalaze u mestu Verakruz (Meksiko), odakle se upravlja svim komercijalnim operacijama na američkom kontinentu.